Blefjell Dag 5 – Bursdag!

IMG_1052 copy

Gratulerer med dagen til meg selv!

Onsdag 16. juli 2014
I dag har jeg bursdag, og vi åt opp sjokoladen jeg har spart til i dag. En bitteliten bursdagsfeiring må jeg jo ha!

Natten til i dag  var kald og vindfull, og verken Luna eller jeg har sovet mer enn kanskje 2-3 timer. Da solen endelig sto opp og varmet teltet ble alt mye bedre, og det var nå vi fikk sove. Jeg hadde hittil pakket meg ned så godt jeg kunne i soveposen, og Luna stakkars – våt og kald som hun var – hadde jeg klart å beskytte litt ved å legge sitteunderlaget mitt av reinsdyrskinn over. Ned i soveposen ville hun nemlig ikke.

På tross av et intenst dårlig humør i går ga solas varmende stråler ny glede i tilværelsen, og mangel på søvn var heller ingen gledesdreper.

IMG_1054 copy

Atter en gang var vi forferdelig trege med å komme oss igang. Vinden hadde så og si stilnet helt, og det var så deilig å bare sitte i solen og kose på slitne og rolige hunder. Rundt klokken 14:00 la vi avsted mot Sigridsbu, og kanskje halvannen time senere var vi fremme. Terrenget dit var noe varierende, men med unntak av en liten steinhelle og et stup inntil stien, var det enkelt å komme seg frem.  Det er helt fantastisk utsikt her, og været er strålende!

Luna har, sjokkerende nok, klart å skade seg på enda en fot, og er nå halt på tre føtter. Hun hadde på potesokker under hele turen idag, og det skal hun fortsette med resten av denne ferieturen. Vi var så heldige å møte på andre med hund her på Sigridsbu, som var så snille at de lånte bort potesalven sin til Luna. Det satt jeg veldig stor pris på!

IMG_1084 copy IMG_1086 copy

IMG_1059 copyHytta vi har kommet til har to bygg. Et større bygg med kjøkken, flere soverom, stort oppholdsrom og et vedskjul, samt en gang, og et mindre bygg med utedo, vedskjul og soveplass/oppholdsrom.

Da vi ankom Sigridsbu var det noen andre her fra før av. Vi pratet litt med de, og etter kort tid hadde vi greid å «jage» de ut av den mindre hytta. Det var nemlig ikke lett å finne ut av hva man skal gjøre med hund her. Hund har adgang til vedskjul og vedskjul/utedo. Her ved utedoen var det to hundebur vi tenkte vi kunne bruke til hundene, men da er det litt dumt å sove i den andre hytta i tilfelle bråk eller at noe skulle skje. De som var her først ville tydeligvis ikke dele hytte med oss, så de tok sakene sine med inn i hovedhytta. Like så greit, da fikk vi hytta for oss selv.

IMG_1060 copy

Etter litt mer lesing av regler fant vi ut at hund er tillatt i denne mindre hytta, bare ikke opp isengene. Flott! Da slipper vi å forlate hundene i et eget rom!

Alt i alt har bursdagen min vært veldig fin! Det er trist å tenke på at vi allerede i morgen setter kursen mot Gran Bolkesjø hotell hvor vi blir hentet på søndag.IMG_1065 copy

På veien hit til Sigridsbu passerte vi Bletoppen. Jeg tror ikke jeg hadde giddet å bestige toppen om Lunas føtter var uskadde en gang. Det var ikke mange høydemeterne vi hadde måttet spise opp før vi hadde vært på toppen allikevel, så det var ikke verdt det. Vi var nesten på toppen uansett, og sa oss fornøyde med det!

Nå skal vi sove ut ordentlig og la såre Lunaføtter hvile seg litt mer før vi rolig og forsiktig vandrer nedover i terrenget. I morgen blir det en del opp og ned, spesielt mye ned, og dagen etter blir det enda mer nedover. For å spare litt på føttene til Luna velger vi å gå langs en vei før vi møter stien igjen. Siste natta blir trolig ved Bolkesjø, for da er det ikke langt å gå til hotellet.

IMG_1063 copy

Hundetrener og hundeentusiast!

Publisert i Blefjell 2014, Foto, Friluftsliv og tur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

HUNDEPASS
BESØK MEG PÅ YOUTUBE
Relationships are based on trust, love, honesty and patience
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Playtime is funtime! #playtime #funtime #slowmo #superslomo #dogplay #samsung #bordercollie #withgalaxy @samsungnorge
Had a lovely training session with this guy today. For a long while now I have been ill, and my training motivation hit rock bottom, leading to him not being trained to cope with every day life. Extra has not suffered from this, we have not trained these things because they have not been a part of our life. The mayor thing to teach this guy is to stop herding cars, and today's training started at the end of a big field next to the motor high way. We worked our way towards the driving cars, reinforcing contact, calm behaviour and ignoring the cars. The reinforcement was delicious wiener bites and the occasional tug toy when the situation called for it. I am still amazed about the suverinity of this dog! Even though he for 3 years has been herding cars whenever we have gotten close to them, this was an easy training. We got so close to the highway I had to stop because I would not go any closer to the moving cars, not because it was too much for him to handle! It was almost like herding cars never had been any issue at all ever in his life. One should never underestimate the power of reinforcing the behaviour we want of our dogs. I dared having him off leash as shown in the picture here from today, though I am not a fool: I went back to the safer side of the field just in case and I will never have any dog of any sort strolling close to the road off leash. This training session made me remember the good feelings about training dogs, why I used to love it so much and why I wanted border collies in the first place. It was just what I needed to get back in the saddle after such a long absence from what I have been doing for so many years! Today was a good day. Thank you Extra, for being such an awesome dog! 💪 #dogtraining #dogtrainer #positivereinforcement #clickertraining #bordercollie #awesomedog #happydog #dogowner #dogbehaviour
Tag and Luna, the adult and senior! #tricolorbordercollie #redbordercollie #bordercollies #bordercollie #bordercolliesrock #dogsofnorway #dogoftheday #dogsofinstagram #dogsofnorway
Luna has turned senior this year, 7 years old! Time really does fly! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #redbordercollie
I just love the classic looking border collies! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #classicbordercollie #bordercolliesrock
Extra waving his fluffy tail! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #bordercolliesrock
Extra posing in the fields! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #sheepdog #classicbordercollie #bordercolliesrock
Luna and Tag #bordercollie #redbordercollie #shorthairedbordercollie #autumn #autumndog #dogphotography #dogsofinstagram #instadog
Luna is enjoying lazy days on the couch, just waiting for the next chance to smooch the baby 👶❤ #bordercollie #lazydog #couchpotato #dogsofnorway #dogphotography #dogstagram #redbordercollie
%d bloggere like this: