Blefjell Dag 4

Klare til å forlate Eriksbu!

Klare til å forlate Eriksbu!

Tirsdag 15. juli 2014
Dette har nok vært dagen med flest oppturer og flest nedturer. For meg den mest slitsomme, og den jeg skulle ønske kunne gjøres lettere bare ved å be til høyere makter.

Gårsdagens venting på dårlig vær føltes heller unødig. Det var finvær hele dagen, og etter mye kortspilling og intens spising for å lette vekten på sekken, la vi oss. Rundt klokken halv tolv på natten ble vi vekket av andre turgåere som ankom hytta. De brukte god tid og bråkte ganske mye. Ikke at det er lett å være stille i hytta, for det høres godt når man går på treverket. I dag ble jeg fortalt av de at det hadde vært veldig dårlig vær ved Sigridsbu der de hadde vært, og at de ikke hadde kommet seg avgårde derfra før i 17-tiden. Ventingen på dårlig vær hadde ikke vært så bortkastet allikevel!

IMG_0871 copy IMG_0883 copy

Etter vi hadde ryddet og vasket etter oss, satt vi kursen mot Sigridsbu, og vi regnet med å bruke kanskje 7 timer dit. Vi var ute av hytta i 12-tiden og la av sted. Ganske tidlig måtte vi opp en bratt og lang stigning. Vi fikk tatt noen ordentlig fine bilder her, og på tross av at det var slitsomt var humøret på topp!

Jeg slet ganske mye med denne stigningen, for av en eller annen ukjent årsak slet jeg ordentlig med å trekke pusten. Det er mulig sekken lå og trykket feil og kanskje blokkerte noe, for så lenge den var på måtte jeg faktisk stoppe og gispe etter luft flere ganger. Jeg fikk ikke oksygen nok, og ble fort svimmel. Det gikk veldig bra allikevel, for vi tok mange pauser og holdt et lavt tempo.

IMG_0917 copy IMG_0921 copy

IMG_0944 copy Naturen er virkelig vakker oppe på vidda. Fjelltopper som titter frem over alt, ikke et tre å se, og allikevel frodig og flott så langt øyet kan se! På turen opplevde vi veldig skiftende vær. Fra vindstille til kraftig vind, fra sol til regn, tåke og skyer, og tilbake til opphold og litt sol igjen. Terrenget var alt annet enn flatt, og vi har besteget mange topper, gått gjennom myrer, gjørme og lyng, og over steinheller, bekker og klipper. Vi har sett sau, ulike fugler, mange lemen og ett eneste menneske foruten de som forlot Eriksbu før oss. Regnbuen har også vist sin fantastiske fargeprakt!

Vi gikk og gikk, og timene fløy avgårde. Sigridsbu virket så nærme, men det viste seg å være mye lenger å gå enn først antatt. Våt, kald og frossen som jeg hadde blitt, hadde jeg ikke lyst til å stoppe, og humøret mitt hadde sunket ganske kraftig. Det siste jeg ville var å legge meg i teltet her oppe på den vindfulle vidda, frossen som jeg var. Jeg hadde allerede greid å sutre meg til å gå videre, selv om stakkars Synne begynte å bli trøtt og klar for natten. Men – slaget måtte gå tapt etter åtte timer til fots med tung sekk, og vi enda ikke hadde passert Bletoppen.

IMG_0951 copy IMG_0957 copy

Vi slo opp teltet akkurat der vi stoppet, og heldigvis kom sola og varmet litt mens vi holdt på. Det var en time siden jeg hadde greid å sutre oss til å gå videre. Å være sutrete er ikke noe gøy, men når du står der i vinden og er våt og fryser deg halvt fordervet, da er ikke livet så kult. Heldigvis er stedet vi endte opp på mye bedre enn der vi var for en time siden, men nå som sola er borte igjen har det begynt å bli kaldt. Teltet mitt holder ikke all vinden ute, så nå er det bare å pakke seg godt inn i soveposen.

IMG_0961 copy IMG_0970_edited-1

Luna ligger helt utslitt ved siden av meg. Potene hennes er verre nå enn hva de var tidligere, og selv om hun har hatt potesokker på under store deler av turen, halter hun og vil ikke legge vekt på høyre frambein.

Dessverre må jeg tvinge henne til å gå videre i morgen, for vi kan ikke bli her vi er nå, men noen topptur på Bletoppen dropper jeg. Luna må tas vare på, og et døgn på Sigridsbu gjør nok underverker. Vi er tross alt ganske nærme nå!

IMG_1018 copy IMG_1028 copy

Hundetrener og hundeentusiast!

Publisert i Blefjell 2014, ClickerCanine, Foto, Friluftsliv og tur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

HUNDEPASS
BESØK MEG PÅ YOUTUBE
Relationships are based on trust, love, honesty and patience
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Playtime is funtime! #playtime #funtime #slowmo #superslomo #dogplay #samsung #bordercollie #withgalaxy @samsungnorge
Had a lovely training session with this guy today. For a long while now I have been ill, and my training motivation hit rock bottom, leading to him not being trained to cope with every day life. Extra has not suffered from this, we have not trained these things because they have not been a part of our life. The mayor thing to teach this guy is to stop herding cars, and today's training started at the end of a big field next to the motor high way. We worked our way towards the driving cars, reinforcing contact, calm behaviour and ignoring the cars. The reinforcement was delicious wiener bites and the occasional tug toy when the situation called for it. I am still amazed about the suverinity of this dog! Even though he for 3 years has been herding cars whenever we have gotten close to them, this was an easy training. We got so close to the highway I had to stop because I would not go any closer to the moving cars, not because it was too much for him to handle! It was almost like herding cars never had been any issue at all ever in his life. One should never underestimate the power of reinforcing the behaviour we want of our dogs. I dared having him off leash as shown in the picture here from today, though I am not a fool: I went back to the safer side of the field just in case and I will never have any dog of any sort strolling close to the road off leash. This training session made me remember the good feelings about training dogs, why I used to love it so much and why I wanted border collies in the first place. It was just what I needed to get back in the saddle after such a long absence from what I have been doing for so many years! Today was a good day. Thank you Extra, for being such an awesome dog! 💪 #dogtraining #dogtrainer #positivereinforcement #clickertraining #bordercollie #awesomedog #happydog #dogowner #dogbehaviour
Tag and Luna, the adult and senior! #tricolorbordercollie #redbordercollie #bordercollies #bordercollie #bordercolliesrock #dogsofnorway #dogoftheday #dogsofinstagram #dogsofnorway
Luna has turned senior this year, 7 years old! Time really does fly! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #redbordercollie
I just love the classic looking border collies! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #classicbordercollie #bordercolliesrock
Extra waving his fluffy tail! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #bordercolliesrock
Extra posing in the fields! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #sheepdog #classicbordercollie #bordercolliesrock
Luna and Tag #bordercollie #redbordercollie #shorthairedbordercollie #autumn #autumndog #dogphotography #dogsofinstagram #instadog
Luna is enjoying lazy days on the couch, just waiting for the next chance to smooch the baby 👶❤ #bordercollie #lazydog #couchpotato #dogsofnorway #dogphotography #dogstagram #redbordercollie
%d bloggere like this: