Blefjell Dag 4

Klare til å forlate Eriksbu!

Klare til å forlate Eriksbu!

Tirsdag 15. juli 2014
Dette har nok vært dagen med flest oppturer og flest nedturer. For meg den mest slitsomme, og den jeg skulle ønske kunne gjøres lettere bare ved å be til høyere makter.

Gårsdagens venting på dårlig vær føltes heller unødig. Det var finvær hele dagen, og etter mye kortspilling og intens spising for å lette vekten på sekken, la vi oss. Rundt klokken halv tolv på natten ble vi vekket av andre turgåere som ankom hytta. De brukte god tid og bråkte ganske mye. Ikke at det er lett å være stille i hytta, for det høres godt når man går på treverket. I dag ble jeg fortalt av de at det hadde vært veldig dårlig vær ved Sigridsbu der de hadde vært, og at de ikke hadde kommet seg avgårde derfra før i 17-tiden. Ventingen på dårlig vær hadde ikke vært så bortkastet allikevel!

IMG_0871 copy IMG_0883 copy

Etter vi hadde ryddet og vasket etter oss, satt vi kursen mot Sigridsbu, og vi regnet med å bruke kanskje 7 timer dit. Vi var ute av hytta i 12-tiden og la av sted. Ganske tidlig måtte vi opp en bratt og lang stigning. Vi fikk tatt noen ordentlig fine bilder her, og på tross av at det var slitsomt var humøret på topp!

Jeg slet ganske mye med denne stigningen, for av en eller annen ukjent årsak slet jeg ordentlig med å trekke pusten. Det er mulig sekken lå og trykket feil og kanskje blokkerte noe, for så lenge den var på måtte jeg faktisk stoppe og gispe etter luft flere ganger. Jeg fikk ikke oksygen nok, og ble fort svimmel. Det gikk veldig bra allikevel, for vi tok mange pauser og holdt et lavt tempo.

IMG_0917 copy IMG_0921 copy

IMG_0944 copy Naturen er virkelig vakker oppe på vidda. Fjelltopper som titter frem over alt, ikke et tre å se, og allikevel frodig og flott så langt øyet kan se! På turen opplevde vi veldig skiftende vær. Fra vindstille til kraftig vind, fra sol til regn, tåke og skyer, og tilbake til opphold og litt sol igjen. Terrenget var alt annet enn flatt, og vi har besteget mange topper, gått gjennom myrer, gjørme og lyng, og over steinheller, bekker og klipper. Vi har sett sau, ulike fugler, mange lemen og ett eneste menneske foruten de som forlot Eriksbu før oss. Regnbuen har også vist sin fantastiske fargeprakt!

Vi gikk og gikk, og timene fløy avgårde. Sigridsbu virket så nærme, men det viste seg å være mye lenger å gå enn først antatt. Våt, kald og frossen som jeg hadde blitt, hadde jeg ikke lyst til å stoppe, og humøret mitt hadde sunket ganske kraftig. Det siste jeg ville var å legge meg i teltet her oppe på den vindfulle vidda, frossen som jeg var. Jeg hadde allerede greid å sutre meg til å gå videre, selv om stakkars Synne begynte å bli trøtt og klar for natten. Men – slaget måtte gå tapt etter åtte timer til fots med tung sekk, og vi enda ikke hadde passert Bletoppen.

IMG_0951 copy IMG_0957 copy

Vi slo opp teltet akkurat der vi stoppet, og heldigvis kom sola og varmet litt mens vi holdt på. Det var en time siden jeg hadde greid å sutre oss til å gå videre. Å være sutrete er ikke noe gøy, men når du står der i vinden og er våt og fryser deg halvt fordervet, da er ikke livet så kult. Heldigvis er stedet vi endte opp på mye bedre enn der vi var for en time siden, men nå som sola er borte igjen har det begynt å bli kaldt. Teltet mitt holder ikke all vinden ute, så nå er det bare å pakke seg godt inn i soveposen.

IMG_0961 copy IMG_0970_edited-1

Luna ligger helt utslitt ved siden av meg. Potene hennes er verre nå enn hva de var tidligere, og selv om hun har hatt potesokker på under store deler av turen, halter hun og vil ikke legge vekt på høyre frambein.

Dessverre må jeg tvinge henne til å gå videre i morgen, for vi kan ikke bli her vi er nå, men noen topptur på Bletoppen dropper jeg. Luna må tas vare på, og et døgn på Sigridsbu gjør nok underverker. Vi er tross alt ganske nærme nå!

IMG_1018 copy IMG_1028 copy

Reklamer

Hundetrener og hundeentusiast!

Publisert i Blefjell 2014, ClickerCanine, Foto, Friluftsliv og tur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

HUNDEPASS
PARTNERE:
VI HANDLER HOS
BESØK MEG PÅ YOUTUBE
Relationships are based on trust, love, honesty and patience
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Luna is taking a cooling swim in the ocean 😄 #swimming #dog #swimmingdog #ocean #fun #play #bordercollie #redbordercollie #summerheat #warmwater
I just realised I had not updated my Instagram on this beautiful little girl. Millie came back to us after being re-homed two years ago due to severe behavioural issues. She had become aggressive and fearful and the family decided it was best for her to get a new chance somewhere else. For a while, everything seemed to go the right way. Slowly she started trusting us and let her guard down and as the weeks went by she started to relax more and more. Unfortunately, this extraordinary girl, even though she had let her guard down a little, lived a life in constant fear. Every tiny little noise would make her fly up and bark fanatically, and when she was not sleeping she would pace back and forth in stress. She was wary around people and very sensitive towards body language. We could not trust her around people or children as she would send mixed signals and this girl could easily have bitten someone. We therefore decided to put her to sleep. To end her fears and axieties. Her very last day on this earth was spent doing everything she loved. We played fetch, drove the car around, cuddled and ate hot dogs. She wagged her tail from the moment she woke up till she closed her eyes for the last time. I will never forget you Millie. You were such a sweet soul, and you earned your forever-spot in my heart. You deserved better. Sleep well, my sweetheart 💕 #love #missyou #dog #dogtraining #itried #deservedbetter
We are currently up in the mountains, relaxing in our caravan. We've spent the days hiking and exploring and tomorrow we will go and try our luck with catching some fish! #dogtrainer #doggiehike #dogplay #dogphotography #dogphoto #dogoftheday #mountains #mountainhike #iloveyou
There are no limits to where and what you can teach! I spent 20 seconds teaching this new trick to Luna while in the toilet 😂 #dogtraining #dogtricks #bordercollie #smartashell #superdog
Tag welcomes the spring 🌱 #spring #dog #dogtoy #dogplay #bordercollie #shorthairedbordercollie #dogphoto
My little wonder has grown mentally and he is now a lot tougher! I like the direction we're heading ❤ He is still easy to handle and very eager to do right 😄 #herding #dogtraining #dogtrainer #herdingsheepdog #sheep
Winter wonderland #winterlandscape #winterphotography #winterwonderland #dog #snowdog #bordercollie #smoothcoatbordercollie #tricolorbordercollie #dogphotography #petphotography #photooftheday #dogoftheday #landscapephotography #photography #adobelightroom
Tag ❤ #bordercollie #smoothcoatbordercollie #tricolorbordercollie #dogphotography #dogandnature #winterphotography #winter #winterlandscape #winterland #snow #forest #woods #mountains #petphotography #photography #adobelightroom #dogoftheday #photooftheday
Our staffie, Loke ❤ #englishstaffordshirebullterrier #staffie #staffordshireterrier #dogphotography #petphotography #snowdog #snow #winterphotography #winter #norway
PERSONLIG BLOGG
%d bloggere like this: