Mens det regner, drømmer jeg om telttur med bikkjene..

Det er noe ved regn som trigger meg. Trigger lysta til å bevege meg ut, og være ute. Jeg vet ikke helt hva det er som gjør det, for jeg ville garantert syntes ganske så synd på meg selv om jeg satt ute og var våt og kald, men jeg har alltid likt regn. Jeg har fått kommentarer som «Du e’kke rekti’ skrudd sammen, du!» fordi jeg var ute på flere timers tur i skogen så fort det regnet. Jeg tror det er noe med luktene og frihetsfølelsen som lokker. 

Jeg sitter her i vinduskarmen, TV-en er slått av, og jeg bare nyter synet og luktene som kommer inn gjennom vindusgløtten. Luna setter seg i fanget mitt og sammen deler vi et fantastisk deilig og fredfullt øyeblikk. Fuglene flyr fra tre til tre og prøver å finne den tørreste sitteplassen. Jeg innbiller meg at jeg sitter under en gapahuk med bålet som brenner ved min side, og en kopp med noe varmt i min hånd.

Det blir definitivt en overnattingstur på noen dager i sommer. Jeg har ikke tatt mer enn en uke med ferie, og helgen i den uka skal Hugin og jeg reise på agilitykurs. Men dagene før der vil jeg bruke ute i naturen. Jeg skal ikke gå langt, men derimot satse på komfort. Når man ikke skal vandre i timevis hver dag, er det ikke like viktig å tenke på vekta i sekken. Jeg skal derfor ta med meg ekstra god mat, og det skal bli både biff, taco, pinnebrød, og mye annet godt på den turen! Jeg skal for første gang lage egen gapahuk, og jeg tar med telt i tilfelle insektene blir for plagsomme. Sukk, som jeg gleder meg. Dessverre har jeg ikke en eneste helg fri før ferien, og jeg får derfor ikke tatt meg noen overnattingsturer ute før den tid, men sannelig om jeg skal nyte turen fullt ut da!

Hundetrener og hundeentusiast!

Publisert i Friluftsliv og tur
2 kommentarer på “Mens det regner, drømmer jeg om telttur med bikkjene..
  1. For en stemningsfull film! Ah, gleder meg til teltturer nå!:D
    Jeg, kjæresten og hundene skal i alle fall en tur til Rondane. Minst tre netter i telt en gang i juni – det blir fantastisk!:D Jeg har utrolig nok aldri bodd ute i mer enn èn natt, så det er på tide! Ellers blir det forhåpentligvis noen mindre turer også i løpet av sommeren!

  2. Prima sier:

    Du skriver godt, og filmen er stemningsfull. Får meg til å føle på lengselen etter turer. Takk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

HUNDEPASS
BESØK MEG PÅ YOUTUBE
Relationships are based on trust, love, honesty and patience
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Playtime is funtime! #playtime #funtime #slowmo #superslomo #dogplay #samsung #bordercollie #withgalaxy @samsungnorge
Had a lovely training session with this guy today. For a long while now I have been ill, and my training motivation hit rock bottom, leading to him not being trained to cope with every day life. Extra has not suffered from this, we have not trained these things because they have not been a part of our life. The mayor thing to teach this guy is to stop herding cars, and today's training started at the end of a big field next to the motor high way. We worked our way towards the driving cars, reinforcing contact, calm behaviour and ignoring the cars. The reinforcement was delicious wiener bites and the occasional tug toy when the situation called for it. I am still amazed about the suverinity of this dog! Even though he for 3 years has been herding cars whenever we have gotten close to them, this was an easy training. We got so close to the highway I had to stop because I would not go any closer to the moving cars, not because it was too much for him to handle! It was almost like herding cars never had been any issue at all ever in his life. One should never underestimate the power of reinforcing the behaviour we want of our dogs. I dared having him off leash as shown in the picture here from today, though I am not a fool: I went back to the safer side of the field just in case and I will never have any dog of any sort strolling close to the road off leash. This training session made me remember the good feelings about training dogs, why I used to love it so much and why I wanted border collies in the first place. It was just what I needed to get back in the saddle after such a long absence from what I have been doing for so many years! Today was a good day. Thank you Extra, for being such an awesome dog! 💪 #dogtraining #dogtrainer #positivereinforcement #clickertraining #bordercollie #awesomedog #happydog #dogowner #dogbehaviour
Tag and Luna, the adult and senior! #tricolorbordercollie #redbordercollie #bordercollies #bordercollie #bordercolliesrock #dogsofnorway #dogoftheday #dogsofinstagram #dogsofnorway
Luna has turned senior this year, 7 years old! Time really does fly! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #redbordercollie
I just love the classic looking border collies! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #classicbordercollie #bordercolliesrock
Extra waving his fluffy tail! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #bordercolliesrock
Extra posing in the fields! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #sheepdog #classicbordercollie #bordercolliesrock
Luna and Tag #bordercollie #redbordercollie #shorthairedbordercollie #autumn #autumndog #dogphotography #dogsofinstagram #instadog
Luna is enjoying lazy days on the couch, just waiting for the next chance to smooch the baby 👶❤ #bordercollie #lazydog #couchpotato #dogsofnorway #dogphotography #dogstagram #redbordercollie
%d bloggere like this: