Blefjell Dag 9 – Eventyret tar slutt

10494507_396072497200107_8453056823880335740_o

Alle bildene i dette innlegget er tatt av Synne Åkre

Søndag 20. juli 2014
Nå ligger jeg her i teltet og tenker på at turen snart er slutt. I kanskje litt over en halv time har jeg glodd på insektene og leddyrene som er fanget mellom inner- og ytterteltet. Snart er jeg tilbake til hverdagen, hvor jeg kommer til å sky slike dyr som pesten. Rart det der, egentlig!

Om bare noen timer blir vi hentet og bilturen hjem starter. Denne turen har lært meg mye, og den har nok vist noen av mine beste og verste sider. Det har vært en følelsesmessig minberg- og dalbane, med alt fra latter til sutring til banning og til kjefting. Jeg tror aldri Luna har fått så mye «nei», «slipp» og «la det vær» før, men hun er generelt veldig flink her ute. Hun har også vært veldig sliten på denne turen, mye mer sliten enn meg, og det er slettes ikke rart med tanke på at for hver kilometer vi har gått, har hun løpt fire, så mye frem og tilbake som hun løper. Det er ganske fint å se Lunas (forhåpentligvis) verste sider også.

10556273_396073330533357_550104017276852529_n

Noe jeg fryder meg veldig over, er hvor godt hun liker Nero. Luna er ganske sær på andre hunder, men Nero vet akkurat hvordan man skal takle sjefete, og til tider meggete og hormonelle damer; ignorere og gå unna! Luna har blitt kjempetrygg på han og matforsvaret hennes – det har vi ikke sett noenting til!

10582859_396073360533354_8155666764357263125_o

Synne og jeg kommer veldig godt overens også. Vi er veldig like på mange områder, spesielt på interesser, og vi er begge like avslappet. Det trenger ikke å skje noe hele tiden for at vi skal trives.

Alt i alt har dette vært en utrolig fin tur og ferie, og nå ser jeg frem til å hvile rygg og lemmer, og atter en gang få sove i en ordentlig seng. Luna skal få en lang hvil, og potene hennes skal bli helt fine før vi gjør noe fysisk utfordrende videre.

1014627_396072727200084_3714540673888811455_o

Hundetrener og hundeentusiast!

Publisert i Blefjell 2014, ClickerCanine, Foto, Friluftsliv og tur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

HUNDEPASS
BESØK MEG PÅ YOUTUBE
Relationships are based on trust, love, honesty and patience
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Playtime is funtime! #playtime #funtime #slowmo #superslomo #dogplay #samsung #bordercollie #withgalaxy @samsungnorge
Had a lovely training session with this guy today. For a long while now I have been ill, and my training motivation hit rock bottom, leading to him not being trained to cope with every day life. Extra has not suffered from this, we have not trained these things because they have not been a part of our life. The mayor thing to teach this guy is to stop herding cars, and today's training started at the end of a big field next to the motor high way. We worked our way towards the driving cars, reinforcing contact, calm behaviour and ignoring the cars. The reinforcement was delicious wiener bites and the occasional tug toy when the situation called for it. I am still amazed about the suverinity of this dog! Even though he for 3 years has been herding cars whenever we have gotten close to them, this was an easy training. We got so close to the highway I had to stop because I would not go any closer to the moving cars, not because it was too much for him to handle! It was almost like herding cars never had been any issue at all ever in his life. One should never underestimate the power of reinforcing the behaviour we want of our dogs. I dared having him off leash as shown in the picture here from today, though I am not a fool: I went back to the safer side of the field just in case and I will never have any dog of any sort strolling close to the road off leash. This training session made me remember the good feelings about training dogs, why I used to love it so much and why I wanted border collies in the first place. It was just what I needed to get back in the saddle after such a long absence from what I have been doing for so many years! Today was a good day. Thank you Extra, for being such an awesome dog! 💪 #dogtraining #dogtrainer #positivereinforcement #clickertraining #bordercollie #awesomedog #happydog #dogowner #dogbehaviour
Tag and Luna, the adult and senior! #tricolorbordercollie #redbordercollie #bordercollies #bordercollie #bordercolliesrock #dogsofnorway #dogoftheday #dogsofinstagram #dogsofnorway
Luna has turned senior this year, 7 years old! Time really does fly! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #redbordercollie
I just love the classic looking border collies! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #classicbordercollie #bordercolliesrock
Extra waving his fluffy tail! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #bordercolliesrock
Extra posing in the fields! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #sheepdog #classicbordercollie #bordercolliesrock
Luna and Tag #bordercollie #redbordercollie #shorthairedbordercollie #autumn #autumndog #dogphotography #dogsofinstagram #instadog
Luna is enjoying lazy days on the couch, just waiting for the next chance to smooch the baby 👶❤ #bordercollie #lazydog #couchpotato #dogsofnorway #dogphotography #dogstagram #redbordercollie
%d bloggere like this: