Blefjell Dag 2

IMG_0611 copy
Søndag 13. juli 2014
I dag har vi alle vært trege og dorske. Jeg og Luna var oppe et sted mellom 7 og halv 8, og startet morgenen med en deilig kopp kakao, mens solen sjenert tittet frem bak det stadig tykkere skylaget. Det var ikke et eneste blodsugende insekt å se, bare en og annen ravn oppe på himmelen som manøvrerte seg så godt de kunne i den økende vinden.

Mens jeg satt der og nøt kakaoen min tittet det plutselig frem et lemen, og Luna føyk avgårde etter det. Mellom lemenskrik og logrende hundehale, raslet det i busker der Luna øvde seg på jaktegenskapene sine. Det tok ikke lang tid før jeg fikk hanket henne inn igjen, og på nytt senket roen seg.

IMG_0588 copy

Synne og Nero sto opp et par timer senere, og dagen gikk tregt. Med null energi og øm kropp etter gårsdagens bæring gikk det en halv dag og tre ørreter før vi brukte én time og vel så det på å pakke sekkene våre. Energien var virkelig på bunnen i dag. Synne fikk litt mer energi av nøtter og sjokolade, men ellers var hele gjengen preget av slapphet. Selv Luna, som er den mest viltre hunden jeg noen gang har møtt lå og sov i lyngen.

IMG_0641 copy IMG_0646 copy IMG_0647 copy IMG_0657 copy

Da vi omsider kom oss avgårde, satt vi kursen mot Eriksbu, som var gårsdagens mål. Det var meldt regn fra og med i morgen med tilhørende torden og lyn, så vi ville sette opp teltene i nærheten i tilfelle alt for dårlig vær.

Etter å ha gått en times tid på en avsidesliggende sti som førte oss inn i meget ulendt terreng kom vi endelig frem til hytta. Bare 200 meter unna satt Luna seg ned med forlabben i været og pep av smerte. Lille, slitne jenta mi hadde fått krampe i foten og dette gjorde fryktelig vondt! Det ga seg heldigvis ganske fort, men kroppen hennes er nok meget sliten allerede. Hun løper jo overalt hele tiden, så rart er det ikke! Det er nok bra vi allerede har avtalt henting ved et mye tidligere sted enn opprinnelig planlagt.

IMG_0715 copy IMG_0722 copy IMG_0723 copy

På grunn av Lunas kramper og generelle sårfothet, valgte vi å låse oss inn på hytta og overnatte her. Det er med stor sannsynlighet at vi blir her ut morgendagen også, ettersom været skal være dårlig. Da er det godt med ordentlig tak over hodet.

Ikke lenge etter at vi hadde rigget oss til her startet regnet. Ilden er allerede tent i peisen, sko og sokker hengt til tørk, og maten er servert. Vi koser oss veldig nå!

IMG_0726 copy

Holder på med betaling av oppholdet

Holder på med betaling av oppholdet

Hundetrener og hundeentusiast!

Stikkord: , , , , ,
Publisert i Blefjell 2014, ClickerCanine, Friluftsliv og tur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

HUNDEPASS
BESØK MEG PÅ YOUTUBE
Relationships are based on trust, love, honesty and patience
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Playtime is funtime! #playtime #funtime #slowmo #superslomo #dogplay #samsung #bordercollie #withgalaxy @samsungnorge
Had a lovely training session with this guy today. For a long while now I have been ill, and my training motivation hit rock bottom, leading to him not being trained to cope with every day life. Extra has not suffered from this, we have not trained these things because they have not been a part of our life. The mayor thing to teach this guy is to stop herding cars, and today's training started at the end of a big field next to the motor high way. We worked our way towards the driving cars, reinforcing contact, calm behaviour and ignoring the cars. The reinforcement was delicious wiener bites and the occasional tug toy when the situation called for it. I am still amazed about the suverinity of this dog! Even though he for 3 years has been herding cars whenever we have gotten close to them, this was an easy training. We got so close to the highway I had to stop because I would not go any closer to the moving cars, not because it was too much for him to handle! It was almost like herding cars never had been any issue at all ever in his life. One should never underestimate the power of reinforcing the behaviour we want of our dogs. I dared having him off leash as shown in the picture here from today, though I am not a fool: I went back to the safer side of the field just in case and I will never have any dog of any sort strolling close to the road off leash. This training session made me remember the good feelings about training dogs, why I used to love it so much and why I wanted border collies in the first place. It was just what I needed to get back in the saddle after such a long absence from what I have been doing for so many years! Today was a good day. Thank you Extra, for being such an awesome dog! 💪 #dogtraining #dogtrainer #positivereinforcement #clickertraining #bordercollie #awesomedog #happydog #dogowner #dogbehaviour
Tag and Luna, the adult and senior! #tricolorbordercollie #redbordercollie #bordercollies #bordercollie #bordercolliesrock #dogsofnorway #dogoftheday #dogsofinstagram #dogsofnorway
Luna has turned senior this year, 7 years old! Time really does fly! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #redbordercollie
I just love the classic looking border collies! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #classicbordercollie #bordercolliesrock
Extra waving his fluffy tail! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #bordercolliesrock
Extra posing in the fields! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #sheepdog #classicbordercollie #bordercolliesrock
Luna and Tag #bordercollie #redbordercollie #shorthairedbordercollie #autumn #autumndog #dogphotography #dogsofinstagram #instadog
Luna is enjoying lazy days on the couch, just waiting for the next chance to smooch the baby 👶❤ #bordercollie #lazydog #couchpotato #dogsofnorway #dogphotography #dogstagram #redbordercollie
%d bloggere like this: