Blefjell Dag 1

IMG_0568 copy

Lørdag 12. juli 2014
Turen startet ved Einarstjønn her på Blefjell. Klokka er nå rett over 8, og vi har vært ute siden i formiddag. Selv om sekken er mye lettere enn på fiaskoturen jeg hadde i fjor, er den allikevel tung for min alt for skjøre kropp og både ryggen min og hoftene mine er vonde ved den minste berøring. Dette bekymrer meg litt, for jeg har virkelig ikke lyst til å måtte avbryte denne turen også, spesielt ikke nå når Synne er med.

Vi har satt opp campen litt før dagens mål. Vi fant et fint vann og slo oss ned her. Med sår kropp og slitne bein etter å ha drasset på en tung sekk var det en kjærkommen beslutning. Det vi begge er enige om, er at dette skal være en kosetur, og ikke en tur hvor vi skal rekke alt mulig.

IMG_0635 copy

I tillegg til å ha blitt svermet av hundrevis av klegg, og nå knott, har det vært andre nedturer og utfordringer i dag. Jeg har glemt bestikk hjemme og det nye teltet mitt er en ordentlig fluemagnet. Det svermer av fluer i ytterteltet! Luna halter på det venstre frembeinet og det må tas hensyn til.

På tross av en utfordrende start på turen, ser jeg frem til fortsettelsen. Det er virkelig avslappende å være ute i naturen på denne måten. Det er ikke en eneste trafikklyd å høre, og øynene mine fryder seg over landskapet. Det er få trær her vi er akkurat ved tregrensa, og susingen fra fossefallet redd nedi her er veldig avslappende. Kveldsstrålene fra sola varmer veldig behagelig, og jeg gleder meg til å krype ned i soveposen og synke inn i drømmeland.

IMG_0575 copy

Luna koser seg også veldig. Ikke er hun det minste plaget av at hele undersiden er oppspist av fluer, og hun har benyttet enhver anledning til å bade. Hun har vist seg å være en real badenymfe og har svømt bare for å svømme. Det er først nå den siste timen at hun har begynt å roe ned og slappe av. Hun er egentlig kjempesliten, men hun har aldri vært god til å slappe av ute. Kanskje det er noe hun lærer seg denne uka.

IMG_0570 copy

En liten trøst er dog at sekken bare vil bli lettere og lettere etterhvert som maten blir spist opp. Jeg håper bare den blir lettere tidsnok. Spørsmålet er vel om jeg skal droppe telt og mat neste år, og vandre fra hytte til hytte? Kanskje også ta det på høsten når det er flotte farger og uten stekende sol.

IMG_0569 copy

Reklamer

Hundetrener og hundeentusiast!

Tagged with: , , ,
Publisert i Blefjell 2014, ClickerCanine, Foto, Friluftsliv og tur
5 comments on “Blefjell Dag 1
 1. Til tross for ein litt utfordrande start er eg sikker på det var ein kjempefin tur! Gledar meg til å lese resten! 😊
  Kjæresten min kan anbefale hengekøye å reise på tur med. Han har også ein Tarp (?) som fungerar som ein presenning som ein heng over hengekøya i tilfelle det skulle regne. Tarpen kan også fungere som telt om man har stenger eller pinnar. Hengekøya har innebygd myggnetting. Men då er man jo avhengig av trær. Vi har planlagt fleire gonger i sommar at vi skulle sove i hengekøye, men kvar gong har det enten vore forferdelig mykje klegg (eg er superallergisk mot det og hovnar opp til dobbeø størrelse om eg blir bitt. Supert, for det er jo kleggår i år.. ) eller det har blitt eit forferdelig styggevær på kvelden så vi berre snudde og reiste heim. Har ferie no om to dagar, så det skal nok bli hengekøyetur i alle fall nokre gonger i sommar! 🙂

  En kompis av kjæresten min har også sove med familiens setter i hengekøya og det hadde visst gått heilt fint 🙂

  • ebuhaug sier:

   Å sove i hengekøye med Luna tror jeg ikke funker, hehe. Bare man kommer litt nær henne når hun sover, knurrer hun. 😛 Tror jeg hadde blitt rimelig kald og, frysepinne som jeg er! 😀

 2. Elin Slåen sier:

  Slike turer blir ofte litt utfordrende, på mange vis noen ganger, men det er jo nettopp det som gjør hele turen, syns jeg 🙂

  Jeg gleder meg allerede til å lese om fortsettelsen 😀 Håper ikke kroppen din streiker helt bare, og at Luna er fin i formen 🙂

 3. Lill-Iren sier:

  Gleder meg til å lese fortsettelsen 🙂 Jeg har vandret fra hytte til hytte med hund i Trollheimen og det fungerte kjempefint. Det var egne hytter med rom der det var lov med hund. Disse rommene lå også litt unna hovedhytta så du slipper det verste bråket ved spisesalen osv. Det er deilig å ligge i telt på fjelltur, med det er helt fantastisk å ta seg en dusj og spise treretters middag også etter mange timer i fjellet.
  Hundene er så slitne at de sover fint i bur på rommet 🙂

  • ebuhaug sier:

   Vi sov på to hytter i løpet av turen, og det funket helt greit. Men jeg vil heller sove på ubetjent/selvbetjent hytte enn betjent. En del billigere. 🙂 Ikke alle hytter har tilrettelagt for hund heller, så det blir en del planlegging om jeg skal foreta en hyttevandring. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

HUNDEPASS
PARTNERE:
VI HANDLER HOS
BESØK MEG PÅ YOUTUBE
Relationships are based on trust, love, honesty and patience
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Luna is taking a cooling swim in the ocean 😄 #swimming #dog #swimmingdog #ocean #fun #play #bordercollie #redbordercollie #summerheat #warmwater
I just realised I had not updated my Instagram on this beautiful little girl. Millie came back to us after being re-homed two years ago due to severe behavioural issues. She had become aggressive and fearful and the family decided it was best for her to get a new chance somewhere else. For a while, everything seemed to go the right way. Slowly she started trusting us and let her guard down and as the weeks went by she started to relax more and more. Unfortunately, this extraordinary girl, even though she had let her guard down a little, lived a life in constant fear. Every tiny little noise would make her fly up and bark fanatically, and when she was not sleeping she would pace back and forth in stress. She was wary around people and very sensitive towards body language. We could not trust her around people or children as she would send mixed signals and this girl could easily have bitten someone. We therefore decided to put her to sleep. To end her fears and axieties. Her very last day on this earth was spent doing everything she loved. We played fetch, drove the car around, cuddled and ate hot dogs. She wagged her tail from the moment she woke up till she closed her eyes for the last time. I will never forget you Millie. You were such a sweet soul, and you earned your forever-spot in my heart. You deserved better. Sleep well, my sweetheart 💕 #love #missyou #dog #dogtraining #itried #deservedbetter
We are currently up in the mountains, relaxing in our caravan. We've spent the days hiking and exploring and tomorrow we will go and try our luck with catching some fish! #dogtrainer #doggiehike #dogplay #dogphotography #dogphoto #dogoftheday #mountains #mountainhike #iloveyou
There are no limits to where and what you can teach! I spent 20 seconds teaching this new trick to Luna while in the toilet 😂 #dogtraining #dogtricks #bordercollie #smartashell #superdog
Tag welcomes the spring 🌱 #spring #dog #dogtoy #dogplay #bordercollie #shorthairedbordercollie #dogphoto
My little wonder has grown mentally and he is now a lot tougher! I like the direction we're heading ❤ He is still easy to handle and very eager to do right 😄 #herding #dogtraining #dogtrainer #herdingsheepdog #sheep
Winter wonderland #winterlandscape #winterphotography #winterwonderland #dog #snowdog #bordercollie #smoothcoatbordercollie #tricolorbordercollie #dogphotography #petphotography #photooftheday #dogoftheday #landscapephotography #photography #adobelightroom
Tag ❤ #bordercollie #smoothcoatbordercollie #tricolorbordercollie #dogphotography #dogandnature #winterphotography #winter #winterlandscape #winterland #snow #forest #woods #mountains #petphotography #photography #adobelightroom #dogoftheday #photooftheday
Our staffie, Loke ❤ #englishstaffordshirebullterrier #staffie #staffordshireterrier #dogphotography #petphotography #snowdog #snow #winterphotography #winter #norway
PERSONLIG BLOGG
%d bloggere like this: