Zico på påskebesøk

IMG_2811 copyVakreste lille Zico er på besøk over påsken. Han ankom i går kveld, og skal bli her til neste uke. Zico, på sine 13 måneder (mener det er dét han er nå), er full av sprell og påfunn, men Gud så søt og god han er. Det er nå fjerde gangen han er på besøk her, og han har ikke bare sklidd rett inn i min firbente gruppe, men jaggu har han sikret seg en plass i hjertet mitt også!

Det er tydelig at han er et integrert medlem av familien her, på tross av at han ikke bor her. Verken Hugin eller Luna gadd å en gang hilse på han da han kom inn døren, og det er slik de forholder seg til hverandre også. Det er nesten som om de sier «Åja, det er bare deg ja, velkommen hjem» under et hevet øyebryn.

Noe av det morsomste ved å passe en såpass ung hund jevnlig er å se hvordan han utvikler seg. Han har ikke forandret seg mye fysisk fra første gang jeg passet han, men mentalt blir han bare mer og mer voksen. Han er fremdeles veldig ung, selvfølgelig, han er jo ikke gamle karen. Men av-knappen hans blir bare mer og mer tydelig inne, og han er mer fokusert ute når vi trener på å blandt annet gå pent i bånd. Denne karen er full av energi, og impulskontrollen hans er ikke den sterkeste – samt at han veldig lett blir distrahert. Dog har vi hatt den beste båndtreningen noen sinne i dag, og han begynner smått å ta poenget!

Vi har kost oss masse bare siden i går. Idag snek han seg opp i sengen og i armkroken min så fort vekkerklokken ringte, og han har «hjulpet» meg masse med husarbeid og ommøblering. Spesielt hjelpsom var han da jeg hang opp en ny vegglampe i stua. Det var nemlig veldig viktig å sortere skruene på nytt, må skjønne!

Hvordan har deres 1. april vært? Har dere blitt narret av noen? Selv gikk jeg nesten fem på av en, men ellers er det ingen som har greid å lure meg – så vidt jeg vet i alle fall! Vi prøvde oss på at Zico skulle flytte inn, og greide da å lure et par med det! Greide også å lure ei til å tro at Zico og Luna paret, og de ville i så fall få nydelige narrevalper!

Og et lite bilde fra vår morgen. Hugin lå og varmet føttene mine, mens Zico og Luna lå i hver sin armkrok. Hvem vil vel ikke våkne til så mye kos og kjærlighet?

Og et lite bilde fra vår morgen. Hugin lå og varmet føttene mine, mens Zico og Luna lå i hver sin armkrok. Hvem vil vel ikke våkne til så mye kos og kjærlighet?

Hundetrener og hundeentusiast!

Publisert i ClickerCanine
Én kommentar på “Zico på påskebesøk
  1. Prima sier:

    Det er så gøy med besøkshund, og Prima elsker å få besøk. Dog er gjerne besøket helt utslitt når de drar hjem:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

HUNDEPASS
BESØK MEG PÅ YOUTUBE
Relationships are based on trust, love, honesty and patience
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Playtime is funtime! #playtime #funtime #slowmo #superslomo #dogplay #samsung #bordercollie #withgalaxy @samsungnorge
Had a lovely training session with this guy today. For a long while now I have been ill, and my training motivation hit rock bottom, leading to him not being trained to cope with every day life. Extra has not suffered from this, we have not trained these things because they have not been a part of our life. The mayor thing to teach this guy is to stop herding cars, and today's training started at the end of a big field next to the motor high way. We worked our way towards the driving cars, reinforcing contact, calm behaviour and ignoring the cars. The reinforcement was delicious wiener bites and the occasional tug toy when the situation called for it. I am still amazed about the suverinity of this dog! Even though he for 3 years has been herding cars whenever we have gotten close to them, this was an easy training. We got so close to the highway I had to stop because I would not go any closer to the moving cars, not because it was too much for him to handle! It was almost like herding cars never had been any issue at all ever in his life. One should never underestimate the power of reinforcing the behaviour we want of our dogs. I dared having him off leash as shown in the picture here from today, though I am not a fool: I went back to the safer side of the field just in case and I will never have any dog of any sort strolling close to the road off leash. This training session made me remember the good feelings about training dogs, why I used to love it so much and why I wanted border collies in the first place. It was just what I needed to get back in the saddle after such a long absence from what I have been doing for so many years! Today was a good day. Thank you Extra, for being such an awesome dog! 💪 #dogtraining #dogtrainer #positivereinforcement #clickertraining #bordercollie #awesomedog #happydog #dogowner #dogbehaviour
Tag and Luna, the adult and senior! #tricolorbordercollie #redbordercollie #bordercollies #bordercollie #bordercolliesrock #dogsofnorway #dogoftheday #dogsofinstagram #dogsofnorway
Luna has turned senior this year, 7 years old! Time really does fly! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #redbordercollie
I just love the classic looking border collies! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #classicbordercollie #bordercolliesrock
Extra waving his fluffy tail! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #bordercolliesrock
Extra posing in the fields! #bordercollie #fall #autumn #autumndog #dogphotography #sheepdog #instadog #dogsofnorway #sheepdog #classicbordercollie #bordercolliesrock
Luna and Tag #bordercollie #redbordercollie #shorthairedbordercollie #autumn #autumndog #dogphotography #dogsofinstagram #instadog
Luna is enjoying lazy days on the couch, just waiting for the next chance to smooch the baby 👶❤ #bordercollie #lazydog #couchpotato #dogsofnorway #dogphotography #dogstagram #redbordercollie
%d bloggere like this: