Året har så vidt begynt, og så mye skjer!

Dette later til å bli et veldig godt år. Det er ikke blitt februar en gang, og listen over ting som har skjedd som må blogges om begynner allerede å bli lang. Jeg har begynt på instruktørutdannelsen min, vært på fire fantastiske seminarer med Anders Hallgren, startet opp nytt valpekurs, introdusert triksekurs, passet hunder, kjøpt nye ting, reservert valper, planlagt sommerferien… Hvor skal jeg begynne??

Instruktørutdanning
Som nevnt, og som jeg har skrevet et veldig kort innlegg om tidligere, har jeg begynt på instruktørutdanningen min hos Lundqvist Hundeskole. De overrasker stadig positivt, og jeg gleder meg til hver gang vi skal møtes. Neste nå blir det praktisk trening, noe som sikkert vil bli veldig gøy! Jeg har ikke bestemt meg for hvilken hund jeg skal ta med. Hugin er den jeg ønsker å ta med meg, men selv med klær er jeg redd han skal bli kald og ha det fælt. Så vi får se!

IMG_1882 copy

Seminarer med Anders Hallgren
Tidligere nå i januar arrangerte Gro Saugerud v/Drammen Hundesenter fire fantastiske seminarer med den svenske hundepsykologen Anders Hallgren. Dette er noen av de beste seminarene jeg har vært på. Han var så inspirerende at nå planlegger vi et nytt kurs hos Familiehunden.no!

Lørdag 10. januar var det et dagsseminar om stress og aggressjon hos hunder. Her gikk han inn i stressårsaker, og hva stress kan føre til, alt fra mildt stress til angst og panikk, og hvor negativt langvarig stress er for kroppen. Han snakket også kort om positivt stress, men hovedfokuset her var negativt stress.

Søndag 11. januar var det duket for to seminarer, denne gangen om bedømming og vurdering av den farlige hunden, og den moderne instruktøren.Bedømming og vurdering av den farlige hunden var veldig interessant. Den bygget videre på lørdagens seminar, og han hadde flere veldig interessante historier å komme med. Opplevd mye den mannen! Den moderne instruktøren likte jeg også. Der snakket han om noe jeg er så enig i: at det meste dreier seg i dag om metoder, hos de aller fleste. Gjør sånn og sånn, da skjer det og det. Og at vi blir for opphengte i metode, fremfor å trene med hjertet. Og dette er noe jeg hørte allerede da jeg møtte Zak George som også var opptatt av dette. Og jeg ser på meg selv. Jeg lærer inn ting ved bruk av klikkertrening, men jeg gir så mye mer av meg selv enn bare et klikk og en godbit. Jeg lever meg inn i treningen, og i tillegg til klikk kommer det også veldig mye «BRAAA!» og «Du er SÅÅ flink! Flinkest i hele verden!», og det er så mye mer utover en liten boks og en belønning.

Det som var litt farlig med dette, var jo at han hadde med så mange bøker! Jeg kjøpte vel fem bøker, og hadde tre stk fra før av, og listen over bøker jeg skal lese blir stadig lengre. Kommer halvveis i èn bok, og plutselig har jeg tre nye jeg skal lese også. Men det er gøy, mye å lære og mye å gjøre seg opp en mening om!

Anders Hallgren er en av de som fikk inn mer positiv trening av hund i Sverige, og en av de som inspirerte Norge til å følge etter. Den omsorgen han viste for de firbente, og kjærligheten han hadde for de var fantastisk å oppleve. Han er trolig den første i verden med tittelen Hundepsykolog, og dette er et resultat av bl.a. psykologistudie. Han var mer opptatt av årsakstrening, fremfor symptomtrening, og mye av det han sa ga meg en liten aha-opplevelse.

1956870_716825895100443_8426676704983826520_oFra venstre: Jeg, Anders Hallgren, Beate Winge og Gro Saugerud. Foto: Stine/Beate

Valp
I fjor reserverte jeg valp fra oppdretteren til Luna. Jeg er satt opp på tre ulike kull, og etter mye frem og tilbake, tar jeg nok en «gul» (ee-red) valp i sommer en gang. Altså ikke en lilac, selv om det er favorittfargen. Farge kommer alltid sist, i min bok! Mer om henne kan du lese om her.

Men, nå har det seg også slik at jeg har fått spørsmål om å være halvfôrvert til den nye valpen til Marianne Elise Methi, www.bissevov.no, og siden jeg allerede hadde bestemt meg for at jeg skulle ha valp i år, skulle det ikke lange betenkningstiden til før jeg sa «kjør på!». Kommer det to tisper eller fler i kullet, blir det valp på meg allerede til våren! Mer om denne valpen kan du lese om her.

Fôrvertvalpen kommer garantert. Det er jeg bestemt på. Så får vi se om jeg er gal nok til å ta enda en vilter valp og importere fra Belgia, eller om jeg bestemmer meg for å vente litt. Alt avhenger av hvor mye jeg føler jeg kan ta på meg, men spennende blir det uansett!

IMG_6600 copy

Pass av hund
For at dette ene innlegget ikke skal bli alt for langt, avslutter jeg med å skrive litt om mine tre siste passhunder. De har vært herlige alle sammen, og i går ble helgens to store hunder hentet. Først inn var Chanel, en blanding av berner sennen og border collie. Tispe på rundt året. Hun skulle bare være her et døgn, men hun var helt fantastisk å ha i hus. Rolig og bedagelig, og et ordentlig koselig vesen. 10891948_688676267917986_1455356607124730306_n

Neste inn var helgens to jenter. Vorsteh tispa Ehvi på 11 år, og vorsteh blandingstispa Chilli på 2 år. Også rolige hunder, med herlig gemytt. Chilli hadde mer energi, men det er jo ikke annet å forvente, og energi gjør meg heller ingenting. Vi lekte, og hun spratt rundt! Begge to var ordentlige kosegriser, og det har vært veldig koselig å ha de her!

10945464_701732463279033_1477297091_n
Chilli

10950950_701505439968402_562317524_n
Ehvi. Usikker på om jeg har skrevet navnet korrekt, men det er fra Snehvit som hun het da de kjøpte henne


Har du hatt en fin måned og start på året? 🙂

Reklamer

Hundetrener og hundeentusiast!

Publisert i ClickerCanine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

HUNDEPASS
PARTNERE:
VI HANDLER HOS
BESØK MEG PÅ YOUTUBE
Relationships are based on trust, love, honesty and patience
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM
Luna is taking a cooling swim in the ocean 😄 #swimming #dog #swimmingdog #ocean #fun #play #bordercollie #redbordercollie #summerheat #warmwater
I just realised I had not updated my Instagram on this beautiful little girl. Millie came back to us after being re-homed two years ago due to severe behavioural issues. She had become aggressive and fearful and the family decided it was best for her to get a new chance somewhere else. For a while, everything seemed to go the right way. Slowly she started trusting us and let her guard down and as the weeks went by she started to relax more and more. Unfortunately, this extraordinary girl, even though she had let her guard down a little, lived a life in constant fear. Every tiny little noise would make her fly up and bark fanatically, and when she was not sleeping she would pace back and forth in stress. She was wary around people and very sensitive towards body language. We could not trust her around people or children as she would send mixed signals and this girl could easily have bitten someone. We therefore decided to put her to sleep. To end her fears and axieties. Her very last day on this earth was spent doing everything she loved. We played fetch, drove the car around, cuddled and ate hot dogs. She wagged her tail from the moment she woke up till she closed her eyes for the last time. I will never forget you Millie. You were such a sweet soul, and you earned your forever-spot in my heart. You deserved better. Sleep well, my sweetheart 💕 #love #missyou #dog #dogtraining #itried #deservedbetter
We are currently up in the mountains, relaxing in our caravan. We've spent the days hiking and exploring and tomorrow we will go and try our luck with catching some fish! #dogtrainer #doggiehike #dogplay #dogphotography #dogphoto #dogoftheday #mountains #mountainhike #iloveyou
There are no limits to where and what you can teach! I spent 20 seconds teaching this new trick to Luna while in the toilet 😂 #dogtraining #dogtricks #bordercollie #smartashell #superdog
Tag welcomes the spring 🌱 #spring #dog #dogtoy #dogplay #bordercollie #shorthairedbordercollie #dogphoto
My little wonder has grown mentally and he is now a lot tougher! I like the direction we're heading ❤ He is still easy to handle and very eager to do right 😄 #herding #dogtraining #dogtrainer #herdingsheepdog #sheep
Winter wonderland #winterlandscape #winterphotography #winterwonderland #dog #snowdog #bordercollie #smoothcoatbordercollie #tricolorbordercollie #dogphotography #petphotography #photooftheday #dogoftheday #landscapephotography #photography #adobelightroom
Tag ❤ #bordercollie #smoothcoatbordercollie #tricolorbordercollie #dogphotography #dogandnature #winterphotography #winter #winterlandscape #winterland #snow #forest #woods #mountains #petphotography #photography #adobelightroom #dogoftheday #photooftheday
Our staffie, Loke ❤ #englishstaffordshirebullterrier #staffie #staffordshireterrier #dogphotography #petphotography #snowdog #snow #winterphotography #winter #norway
PERSONLIG BLOGG
%d bloggere like this: