Om Hugin

398570_118482674937351_1438620153_n
N
avn: Librium’s Houndsman
Daglig: Hugin
Oppdretter: Kennel Librium
Rase: Whippet
Vekt: 14 kg
Født: 19/07/09
Far: INT NORD FI GB CH, NORDW-03 Adagio Love Supreme
Mor: N CH Librium´s Bilitis Forever
Avkom: Ingen
Bruk: Familiehund

Hugin er min første hund, og min beste lærer. Ord kan ikke beskrive den kjærligheten jeg har til denne gutten! Navnet Hugin kommer fra den norrøne mytologien og betyr «tanke». Det kommer fra ravnene Hugin og Munin som tilhørte Odin.

Denne lille mannen er mitt hjertebarn, og han er den jeg alltid sørger for at har det 100% komfortabelt. Han som alltid får viljen sin, alltid får plass i sofaen, ikke blir plaget av de andre hundene, den som blir pakket inn i pledd og dyner, og har minimum én pute tilgjengelig.

Mine venner kaller han stakkarslig, for man har lett for å synes synd på han. Uansett hvor godt han har det, ser det ut som at han alltid klarer å huffe seg og synes at ting er vanskelig. For eksempel kan puta ligge feil. Dette er noe jeg synes er veldig sjarmerende, selvsagt. Så mye personlighet pakket inn i en så sped kropp.

Hugin er veldig glad i besøk, men kan for ukjente virke ganske anonym til man blir kjent med han. Har du først kommet «innenfor sirkelen» kan man umulig unngå å sjarmeres, og gjensynsgleden med kjentfolk er stor!

Ravnegutten går også overens med så og si alle hunder. Er det en uoverensstemmelse, er det aldri han som starter det, og han vil heller unngå en konflikt enn å være midt i den, og skyr derfor banen raskt om noen sier i fra til han. Allikevel, som jakthund har han lett for å gå inn i jaktlek, særlig på små hunder, og for å være på den sikre siden får han derfor ikke være løs med små hunder. Riktignok er det bare lek, men det er en hårfin grense fra lek til alvor, og jeg ønsker ikke at det skal bli alvor ut av det.

Som whippet er han ganske rasetypisk på mange måter, og sammenliknet med border colliene mine, er han ikke spesielt lettlært. Han kan noen ting, og de tingene kan han veldig godt og tilbyr i hytt og pine, men ellers ble han skaffet som en familiehund og dette er en rolle han fyller veldig godt. Han er generelt veloppdragen og rolig, og det beste han vet er å tilbringe dagene i sofaen på rygg med alle fire bein i været.

Hugins trikseliste:

  • Vinke
  • Gi labb
  • High five
  • Klage (pipe)
  • Spille død
  • Balansere på bakbeina
  • Gå rundt meg

Hugin er som sagt veldig flink i de få triksene han kan, og det skal ikke stå på lysta – for det meste. Det eneste er at lysta er kortvarig, og fokuset flakker veldig. Det er selvsagt helt naturlig og rasebetinget. Whippeten er avlet for selvstendig arbeid (jakt) og ikke for samarbeid med mennesket.

Det er ikke til å legge skjul på at det han setter mest pris på, etter mat og sofaliv, er å få løpe alt han har på en åpen slette. Whippeten er bygget for fart, og det synes veldig godt når de får springe løs slik de vil!

IMG_3863 copy 2_edited-1

HUNDEPASS
BESØK MEG PÅ YOUTUBE
Relationships are based on trust, love, honesty and patience
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM

Ingen Instragram-bilder ble funnet.

%d bloggere liker dette: